divendres, 22 de juliol del 2016

L'Associació Sant Tomàs gestiona el camp de treball "Corregim les Mirades"

Un any més, la Direcció General de Joventut ha organitzat camps de treball com a activitat idònia pels joves, atenent el component social, l’intercanvi cultural i la relació amb l’entorn local, apostant per la millora qualitativa dels projectes.

Per primera vegada, l’Associació Sant Tomàs ha gestionat el camp de treball “ Corregim les Mirades”. Una proposta social adreçada a 24 joves d’arreu de Catalunya d’entre 14 i 17 anys.

El camp de treball va tenir una durada de 15 dies, del 17 fins al 31 de juliol, amb l’objectiu d’oferir als participants l'oportunitat de conèixer persones amb discapacitat i conviure-hi per tal que puguin adonar-se que la discapacitat forma part de la seva identitat, però no ha de ser un condicionant de la nostra mirada.

Per aconseguir aquest objectiu primordial, es va treballar mitjançant dues modalitats de feina: la realització de tasques tècniques en la millora de l’equipament i l’adequació del local social i suport a la realització de tasques concretes al Centre Ocupacional, a la residència de dia i a l'escola l'Estel (fer i vendre productes artesanals, treballar a l’hort i, per altra banda, la sensibilització envers les necessitats de les persones amb discapacitat com l’acompanyament i el suport a l’hora de fer les activitats programades). A part de les tasques tècniques, els participants també van realitzar activitats complementaries formatives i de temps lliure.