dijous, 21 d’abril del 2016

El projecte “Implica’t” de l’Associació Sant Tomàs finalista als premis “La Caixa” a la innovació i a la transformació social.






El passat dimecres 13 d’abril es van atorgar els premis “ La Caixa” a la innovació i a la transformació social. Els projectes guanyadors formen part de les iniciatives seleccionades en cinc de les convocatòries del 2015 que el programa d’ajudes a projectes socials de l’obra social “La Caixa” impulsa anualment.

Els premis van ser atorgats per Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d’Economia, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “La Caixa” i Jordi Nicolau, com a director territorial de CaixaBank a Barcelona.

Dels 489 projectes aprovats a les diferents convocatòries, hi ha hagut 10 entitats guanyadores de les 35 iniciatives finalistes, amb un premi de 15000 €. Sant Tomàs, va ser una dels 25 entitats finalistes amb el projecte “Implica’t”.

El projecte “Implica’t” té com a finalitat millorar les competències i recursos personals de les persones amb discapacitat intel·lectual que estan participant en processos de formació i/o recerca de feina. Això es farà a través del desenvolupament de dues activitats ben diferenciades.

Per una banda, a través del desenvolupament i l’ús d’una APP per a mòbil on les persones podran informar-se i gestionar la seva pròpia agenda d’ofertes de feina, tutories i altres informacions relacionades amb l’àmbit de la formació i el treball.

Per altra banda, es formarà a un grup de persones que actuin com a “companys de suport” amb la finalitat de donar suport als seus companys que estan en processos de formació i/o recerca de feina, aportant la seva experiència positiva per aconseguir la inserció laboral.

L’objectiu dels premis de “La Caixa” és reconèixer l’important esforç que realitzen les entitats socials amb les seves innovadores aportacions en l’abordatge de les problemàtiques socials i els efectes transformadors que les seves intervencions exerceixen en l’evolució dels valors socials.