dijous, 14 de gener del 2016

Sant Tomàs rep un dels prestigiosos premis “Avedis Donabedian” a la qualitat en sanitat gràcies al projecte portat des del Centre Riudeperes



Ahir va tenir lloc la XXVII edició dels premis Avedis Donabedian a l’excel·lència en qualitat en Sanitat, al Palau de la Música de Barcelona.

Sant Tomàs va tenir l’honor de ser guardonat en la categoria d’atenció social amb participació d’equips de salut pel projecte que s’ha portat a terme des del Centre Riudeperes i també gràcies a la col·laboració de la xarxa sanitària de la comarca d’Osona; Consorci Hospitalari de Vic, Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga, Acut Osona, 061, Cat Salut Respon i finalment la Farmàcia de Calldetenes.

Aquest any, era la primera vegada que la Fundació Avedis Donabedian incorporava una nova categoria en els seus guardons, amb la creació del Premi a l’atenció social amb participació d’equips de salut, patrocinat per l’Aliança d’Hospitals Els Quatre Gats. Aquest premi és el que va rebre ahir el Centre Riudeperes i es diferencia perquè distingeix un projecte que ha nascut al si d’una entitat d’àmbit social que ha aconseguit involucrar a una institució sanitària.

El jurat dels premis va valorar que el centre havia realitzat un procés de transformació de l’atenció integrant els recursos sanitaris externs de l’atenció primària en l’equip interdisciplinar intern i promovent una política d’aliances que garanteix la continuïtat de la iniciativa “Un exemple paradigmàtic de l’abordatge de l’atenció de persones amb necessitats complexes”.

També va remarcar l‘avançat grau de desenvolupament del projecte presentat, amb un diagnòstic complet de la situació, una tasca exhaustiva d’identificació i implicació dels grups d’interès que eren imprescindibles per a l’èxit del programa, una metodologia ben alineada amb els objectius que es volien aconseguir i una bona experiència de desplegament.

Després de la breu descripció del projecte, en representació de l’Aliança d’Hospitals Els Quatre Gats, van entregar el premi el Dr. Jesús Ezquerra, Gerent de l’Hospital Sant Rafael i el Dr. Joan Grané, Gerent de l’Hospital de Campdevànol a la responsable de l’àrea residencial i d’habitatge de l’Associació Sant Tomàs, Montse Codinachs.


Els Premis també consten de 7 guardons més en diverses categories: hospitals, atenció primària, salut mental i addiccions, atenció sociosanitària i a les persones amb dependència, societats científiques, integració assistencial i integració social.

L’òrgan impulsor dels premis és la Fundació Avedis Donabedian. Aquesta forma part de l’Institut Universitari de qualitat assistencial i de seguretat Clínica que porta el mateix nom i que està adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva missió és actuar de punt de trobada entre el món universitari i acadèmic, els ciutadans, els professionals i els centres i administracions per fer-los interaccionar i ser un nexe de col·laboració i apropament entre ells per millorar la qualitat en l’atenció sanitària i social.

Sant Tomàs agraeix a la Fundació Avedis Donabedian l’atorgament del premi, i també a la xarxa sanitària d’Osona que col·labora amb el Centre Riudeperes per desenvolupar el projecte premiat.