dimarts, 19 de gener del 2016

700.000 signatures: ILP per modificar la Llei de Dependència



La Junta Electoral Central ha confirmat que la Iniciativa Legislativa Popular contra el copagament ha superat amb escreix les 500.000 signatures que necessitava per poder entrar-la al Congrés dels Diputats.

El moviment associatiu de les persones amb discapacitat, encapçalat pel CERMI (Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad), ha aconseguit més de 737.000 signatures. D'aquestes, més de 110.000 pertanyen a Plena Inclusión (abans Feaps). A Catalunya, Dincat i les entitats sòcies s'han implicat activament per recollir-ne 29.227, gairebé un 4% del total. La Junta Electoral Central només certifica que s'ha superat el mínim legal, però no especifica el nombre exacte de signatures vàlides.

Dincat, com la resta del sector de la discapacitat, reclama una modificació de la Llei de Dependència i, en concret, de l'ordre de copagament dels serveis no gratuïts. Per a la federació, es tracta d'un copagament confiscador i abusiu perquè l'aportació econòmica que ha de fer la persona no respon a uns criteris justos i equitatius i l'aboca a l'empobriment. L'ordre no té en compte les especificitats de les persones ambdiscapacitat que necessiten aquests serveis durant tota la vida.

La setmana passada, el Butlletí de les Corts Generals ja va publicar la ILP i en les pròximes setmanes s'haurà de debatre al Congrés.

Font: Dincat