dimarts, 22 de desembre del 2015

L'obra social La Caixa i l'Associació Sant Tomàs signen un conveni per desenvolupar els projectes "Implica't" i "Service Design"


L’Obra social la caixa i l’Associació Sant Tomàs han signat un conveni pel qual l’entitat farà una aportació de 11250 euros per desenvolupar el projecte Implica’t elaborat pel servei de formació i inserció laboral Eina i 24.000 euros pel projecte Service Design elaborat per l’empresa social Tac Osona.

El projecte Implica’t té com a finalitat millorar les competències i recursos personals de les persones amb discapacitat intel·lectual que estan participant en processos de formació i/o recerca de feina.

Aquest té previst comptar amb dues activitats ben diferenciades. Per una banda, a través del desenvolupament i l’ús d’una APP per a mòbil on les persones podran informar-se i gestionar la seva pròpia agenda en ofertes de feina, tutories i altres informacions relacionades amb l’àmbit de la formació i el treball.

Per altra banda, es formarà a un grup de persones que ja estan treballant perquè actuin com a “companys de suport”, es a dir, perquè donin suport als seus companys que estan en processos de formació i/o recerca de feina, aportant la seva experiència positiva per aconseguir la inserció laboral. Hi haurà 60 participants en el projecte, però aquestes dues eines s’utilitzaran en el futur amb altres beneficiaris. El projecte també contempla la participació de voluntariat.

El segon projecte pel qual l’Obra Social la Caixa donarà suport a Sant Tomàs és pel projecte Service Design de Tac Osona. Aquest, prioritza instaurar nous suports humans i tecnològics a més d'un procés de preparació més ampli per als treballadors amb discapacitat, analitzant les capacitats de cadascú, per tal d’assolir la seva correcta adaptació abans de la incorporació a un lloc de treball.

Per desenvolupar-lo, s’utilitzarà el service design, el qual permet millorar les metodologies alhora d’aplicar els suports. Aquest comptarà amb eines compartides entre l’àrea social i l’àrea productiva del Centre Especial de Treball, que conjuntament amb les pròpies de l’equip de suport a l’activitat professional, milloraran la resposta a les necessitats, tant dels treballadors usuaris com de les empreses i, unirà el desenvolupament personal amb la millora dels serveis de Tac Osona.