dimecres, 15 d’octubre del 2014

Treballo gràcies al projecte de capacitació!





Sóc en Jordi Comas i tinc 21 anys, actualment estic treballant a un enclavament laboral de Tac Osona a l’empresa Girbau. És la feina de la meva vida! – explica convençut en Jordi, el qual és un dels primers inserits al món laboral gràcies al projecte innovador de “Capacitació, impulsat per la Unitat de Suport a l’activitat professional de Tac Osona.

Després d’estudiar a l’Escola Estel, fer pràctiques de jardineria i neteja i, treballar amb el seu pare de paleta, en Jordi, finalment, ha trobat una feina que li agrada i que li encaixa, en un enclavament laboral juntament amb 3 companys més i un monitor.

En Jordi tenia les habilitats i els coneixements per treballar, només necessitava la pràctica i el seguiment d’un monitor durant un temps per poder desenvolupar les competències bàsiques laborals que necessitava per poder entrar a treballar en una empresa.

El projecte Capacitació és el resultat d’anys d’experiència de l’equip de psicòlogues i treballadores socials de Tac Osona que treballen amb la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Amb l’esperit de millora contínua i fruit de l’auditoria de qualitat amb l’empresa SPG, el passat mes d’abril es va engegar aquest projecte, el qual permet fer un acompanyament personalitzat encarat a la insersió laboral de les persones amb més dificultats d’insersió. Es tracta d’una formació que s’adapta a les necessitats de suport de cada persona.

Actualment es compta amb tres places i un monitor formador que, conjuntament amb l’USAP (Unitat de Suport a l’Activitat Personal), realitzen de forma individualitzada la detecció de necessitats formatives, la formació, l'avaluació de les competències adquirides i l'elaboració d’un pla d’inserció per a cada participant al projecte.

En Jordi, després d’estar durant un mes al projecte de Capacitació a les instal·lacions del Centre Especial de treball de Manlleu practicant en d’un banc d’exercicis que, simulen totes les feines que hi ha a la secció de serveis industrials i enclavaments, i amb un monitor formador, va poder posar en pràctica tots els aprenentatges laborals.

Actualment, li encanta la seva feina a l’empresa Girbau “Nosaltres fem peces per planxadors, motors per secadores, posem coixinets i anelles al mig de les estrelles de darrere la secadora. Sempre fem diferents activitats”. -“Abans que el despertador soni ja estic despert per anar a treballar”-“a casa estan molt contents”- comenta en Jordi.

“Em sento realitzat, ocupat i tinc més companys” aquest és només un exemple dels diversos casos d’èxit del projecte capacitació el qual s’espera que en un futur pugui seguir ajudant a assolir els aprenentatges necessaris per treballar a les persones que ho necessitin de Tac Osona.