divendres, 27 de setembre del 2013

Cursos de prevenció de riscos laborals a l'Associació Sant Tomàs





Ahir i avui ha tingut lloc dos cursos organitzats en coordinació entre Sant Tomàs i el servei de prevenció Asepeyo, relacionats amb la prevenció de Riscos laborals a l’entitat.

El curs de simulador d’extinció d’incendis hi ha participat 16 treballadors/es que formen part dels equips de primera intervenció segons els plans d’emergència dels diferents centres de Sant Tomàs. L’altre curs consisteix en un simulador d’espais confinats, el qual hi ha participat 7 treballadors/es del servei de manteniment de Sant Tomàs.

 Els cursos han consistit en una part teòrica i una part més extensa de pràctica per la qual s’ha comptat amb un tràiler simulador que s’ha instal·lat a davant del pavelló de Sant Tomàs a Calldetenes. El simulador ha permès recrear situacions reals d’extinció d’incendis i d’espais amb fum sense visibilitat per poder practicar amb els extintors i les manegues d’aigua BIE i així capacitar als components dels equips de primera intervenció en els procediments d’actuació en situacions d’emergència. El curs dedicat a espais confinats, s’ha format als treballadors/es sobre els procediments per treballar de forma segura en un espai confinat (recinte o espai amb obertures limitades d’entrada i sortida i ventilació natural desfavorable i que no està concebut per una ocupació continuada per part del treballador).