dimecres, 19 de juny del 2013

El Club Car premiat amb els Premis Olímpia de la Diputació de Barcelona


*Podeu veure l'entrega en directe aquí

El passat divendres 14 de Juny a Calaf, el Club Car va rebre El Premi Olímpia de l’Esport impulsat per la Diputació de Barcelona. Tres érem les entitats finalistes per la categoria d’”Esport adaptat” , per la seva sensibilitat en integrar al món de l’esport persones amb discapacitat.

Els Premis Olímpia de l'Esport - comarques centrals de Barcelona (Bages, Berguedà, Anoia i Osona), impulsats per Esports de la Diputació, volen reconèixer l'esforç d'esportistes de totes les edats, així com la important tasca de clubs i entitats locals. L'acte va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el diputat d'Esports, Josep Salom; el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva; i el director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras; a més de diferents alcaldes i regidors de la zona.

Durant el lliurament dels Premis, on van assistir unes 400 persones, el diputat d'Esports, Josep Salom, va posar en valor tot allò que «suposa superació i treball, sobretot en els infants i la gent jove que s'aboquen a l'esport de forma altruista, aprenent i ensenyant les diferents modalitats esportives amb l'objectiu de construir un futur millor».

Els altres premiats de la vetllada van ser el, El pilot d'Avià, Marc Coma, tres vegades campió del Dakar, es va erigir en el guanyador com a "Millor esportista d'elit" dels Premis Olímpia de l'Espor, L'Escola Futbol Sala Gironella, pel seu projecte basat en els valors de l'esport i el joc en clau de futbol-sala en la categoria d'"Escola esportiva". L'Escola Jesus Maria d'Igualada, fundada el 1941, es va endur el premi al "Millor equip esportiu".

El "Tècnic esportiu" guardonat va ser Francesc Monclús, de l'Igualada Hoquei Club, com a entrenador històric del primer equip del club. L'"Esportista revelació" va ser l'osonenc Ferran Font, del Club Patí Vic, que amb només 16 anys ja es troba a l'elit de l'hoquei. El premi "Contribució a l'esport" va ser per el manresà Ton Perarnau, que durant 62 anys ha estat vinculat al club de La Salle Manresa i la "Constància esportiva" per a la també manresana, Teresa Forn, campiona d'ultramaratons.

El premi al "Joc net" va ser per al veterà esportista Robert Agramunt i els premis "Solidaris de l'esport", per la Fundació Basquet Manresa, laFundació Esportiva Tona, l'Anoia Club Handbol Igualada i l'Associació esportiva Mountain Berguedà Trail Runners, quatre clubs que s'han mostrat sempre col·laboradors amb maratons i amb ajuda als infants. Finalment, el premi "In memoriam" va ser per al gimnasta olímpic manresà Andreu Vivó, que va morir fa uns mesos i que va ser homenatjat en el decurs de la gala.

Durant la festa, es va poder gaudir de les actuacions del grup Artístic de Vilanova del Camí, de la màgia del Mag Pota, l'actuació de Quatre jutges quatre gats, de la parella Adrià Martos i Evelina Bilalova, campions de Catalunya per clubs de Swing Manresa, i les patinadores del Club Patí de Tona.

El jurat dels Premis Olímpia estava format pel senador i exsecretari General de l'Esport, Josep Maldonado; el periodista Vicenç Comas; el tennista, Albert Costa i l'esportista Lourdes Miquel.

Enhorabona a tots!