dijous, 16 de maig del 2013

Artur Mas fa entrega de la Creu de Sant Jordi a Sant Tomàs


Aquest vespre, Toni Ramírez, president de l’Associació Sant Tomàs, ha recollit la Creu de Sant Jordi de mans del president Artur Mas al Palau de la Generalitat de Catalunya. 

“Ha estat un moment molt intens i especial, em sento molt orgullós de la nostra entitat, una entitat de tots, moltes gràcies a tothom”. Així és com ha definit Toni Ramírez, el moment de l’entrega del guardó, un moment que de ben segur quedarà marcat en la història de l’entitat. 




Una història, la de Sant Tomàs, creada gràcies a la implicació col·lectiva de la comarca, que es podria resumir en quatre pilars fonamentals que han fet possible que l’entitat hagi esdevingut el referent que és ara, després de 45 anys. Tots quatre han estat representats aquesta nit en l’acte; les famílies, representades pel president actual Toni Ramírez, i els presidents anteriors: l’Àngel Andreu, Màrius Cassany i Pilar de Ferrer i també pel vicepresident actual, Cèsar López. 

El segon pilar amb què ha comptat l’entitat i que també han pogut acompanyar l’acte són els professionals, representats pel director general actual, Ricard Aceves, i l’exgerent , la Maria Dolors Mariné. 

El tercer pilar és la societat civil, representada per Feliu Puigbò, actual secretari de l’entitat i Pere Massaguer el tresorer. 

Finalment, el quart pilar a qui l’entitat vol agrair el seu compromís al llarg dels 45 anys d’història, és als ens públics com els ajuntaments i el Consell Comarcal d’Osona. En l’acte hi ha pogut assistir Joan Roca i Anna Seijas, president i gerent respectivament del Consell Comarcal i l’alcalde de Vic, Josep Mª Vila d’Abadal i Toni Serrat, 3r tinent alcalde i regidor. 

L’entrega de guardons ha començat a 2/4 de vuit del vespre, un total de 25 personalitats i 15 entitats han rebut un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. L’acte s’ha obert amb un parlament del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A continuació, el secretari de Govern, Jordi Baiget, ha fet la lectura del decret de concessió de les Creus de Sant Jordi i el president ha entregat tots els guardons a les diferents personalitats i entitats. Tot seguit ha intervingut Daniel Giralt-Miracle, que ha pronunciat unes paraules en nom de tots els distingits, i el president de la Generalitat. A continuació el Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya, guardonats enguany, han cantat una peça del compositor Gustav Holst i l’himne nacional de Catalunya. L’acte ha acabat amb una fotografia de família. 




El passat mes de setembre l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona varen aprovar per ple sol·licitar la Creu de Sant Jordi 2013 per a l’Associació Sant Tomàs. La candidatura va comptar amb 38 cartes de suport d’empreses i institucions de la comarca i 2218 signatures de persones i entitats de la comarca d’Osona. 



Agrair una vegada més aquest suport dels osonencs i osonenques. Si aquesta nit l’entitat ha pogut recollir el premi, és perquè forma part del patrimoni social i sentimental d’Osona. Perquè al llarg de la seva història la societat i l’entitat han compartit interessos, valors socials, s’han implicat a través de la participació activa, sempre en defensa de la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

La Creu de Sant Jordi és un reconeixement a les nombroses persones, institucions i empreses que han contribuït i contribueixen a fer possible que molts somnis i utopies, personals i col·lectives, esdevinguin una realitat. 

Us donem les gràcies pel vostre suport.


L’Associació Sant Tomàs ha penjat fotografies a picasa:

El Gabinet de premsa de la Generalitat de Catalunya facilita fotografies de l’acte a: 

Podeu consultar altres premis que ens han concedit: