dilluns, 29 d’octubre del 2012

Presentació de la Tavella a la 2a edició del SopaSa al Morter


El divendres al vespre es va presentar l'empresa Ecogrup Ecològica, s.l. emmarcada al SopaSa que organitza el restaurant el Morter. Ecogrup Ecològica és una empresa creada per l’Associació Sant Tomàs i l’Associació Viver de Bell-lloc a fi i efecte de donar sortida comercial a la producció agrícola generada als horts de Sant Tomàs a Osona i als del Vallès Oriental. Amb aquest projecte és voluntat dels socis fundadors promoure directament o indirectament, la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o risc d'exclusió social a través de la recuperació de l’agricultura tradicional.

Ecogrup Ecològica treballarà sota la marca comercial “la Tavella” i tal i com porta realitzant fins a la data, la seva activitat es centra en la comercialització on-line de fruita i verdura i altres productes ecològics a través del format cistella. El lliurament de les comandes es fa mitjançant una xarxa de més de 200 punts de recollida que donen cobertura a gairebé tot Catalunya i a domicili a la comarca del Barcelonès.

La Tavella es va presentar al públic al Restaurant el Morter amb el SopaSa, una oferta gastronòmica original basada en els productes dels Horts de Sant Tomàs i els Horts de Viver de Bell-lloc acompanyada d’altres productes ecològics i de l’economia social com carn, vi, bolets, làctics i cerveses, procedents de productors com Pirinat, Cervesa del Montseny, el Celler Coma d'en Bonet, Bolet ben fet, Delícies del Berguedà i Sambucus.



Abans de començar el sopar es va portar a terme una breu presentació de la iniciativa a càrrec del director general de l’Associació Sant Tomàs, Ricard Aceves; el qual va exposar els dos valors més importants i diferenciadors de La Tavella “La Tavella és un projecte d’integració sociolaboral que recupera l’agricultura tradicional, dos valors en una única empresa”. Amb “Els Horts de Sant Tomàs” s’han generat dos llocs de treball (un oficial i una persona amb discapacitat), però l’estructura de personal variarà en funció de l’època de l’any (sembra, collita...).

Ricard Gorgals, el director de l’àrea empresarial i de qualitat de Sant Tomàs i Tac Osona, va exposar detalladament els Horts de Sant Tomàs, unes finques que es troben situades a Calldetenes, amb 2,16 Ha, Vic, amb 0,8 Ha, i Tavèrnoles, amb 1,23 Ha. Un total de 4,19 Ha on es cultivaran entre 6 i 10 varietats hortícoles, adaptades a les condicions climàtiques de la comarca, i que proveiran de producte ecològic i de proximitat a La Cuina de Sant Tomàs (servei de cuina central, de gestió de cuines externes i de càtering) i a la botiga on-line “la Tavella” www.latavella.cat .

Jordi Llauradó va remarcar que La Tavella ofereix “ un producte de qualitat, ecològic, de proximitat i de temporada”. A més d’una accessibilitat dels clients al producte molt alta, ja que hi ha més de 200 punts de recollida i una gran flexibilitat i adaptabilitat dels continguts de la cistella a cada client. A més de comptar amb envasos reciclables i/o compostables i productes complementaris de producció pròpia com conserves i ous. 



La Tavella té un fort compromís social amb les persones (col·lectius amb risc d’exclusió social), amb el territori (productors associats), amb el medi ambient (producció ecològica i minimització de residus) i amb la tradició (mitjans de cultiu i recuperació de varietats).

Sant Tomàs inicia aquest nou projecte amb molt d’entusiasme i espera que tingui una bona acollida entre el públic.