dilluns, 5 de març del 2012

Visita del Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries al Centre Ocupacional i al Centre Riudeperes de l’Associació Sant Tomàs


El divendres 2 de març el Conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, després de la presentació del nou Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Universitat de Vic, va visitat el Centre Riudeperes i el Centre Ocupacional Sant Tomàs.

La visita va començar a les 5 de la tarda a les instal·lacions de l’entitat situades a la finca Sant Tomàs de Calldetenes. El president de l’Associació Sant Tomàs, Toni Ramírez, el director de l’àrea social i educativa, Abel Fontanet, i les directores de Riudeperes; Montse Codinachs i del Centre Ocupacional; Carme Clarà han explicat el funcionament de dos dels serveis assistencials de Sant Tomàs.

Durant la visita Cleries ha destacat la bona tasca de l’entitat a l’hora de posar en valor les capacitats de les persones usuàries de l’Associació Sant Tomàs “ Massa sovint parlem de discapacitats quan el que hem de fer és fixar-nos en les diferents capacitats que tenim totes i cadascuna de les persones”.

La visita ha consistit en un recorregut per les dues instal·lacions per tal de mostrar el seu funcionament, conèixer els seus usuaris i les necessitats d’ambdós serveis.

Després d’una hora de visita, els directius i el Conseller han tingut una reunió en la qual han pogut fer un anàlisi de la situació actual dels diferents serveis de Sant Tomàs. Un dels punts tractats ha estat l’interès que té l’entitat en aconseguir un nou equipament pel CDIAP Tris Tras, projecte pel qual el Conseller s’ha mostrat molt receptiu.

Aquesta és la segona visita d’un Conseller de la Generalitat de Catalunya en els darrers mesos a l’entitat. El passat mes de setembre, el conseller d’empresa i ocupació va visitar Eina i Tac Osona per demanar-li suport en el retard dels pagaments dels serveis vinculats amb la inserció al món laboral de les persones amb discapacitat.

Des de l’Associació es valora molt positivament la visita del conseller ja que els ha permès mostrar la realitat del Centre Riudeperes i el Centre Ocupacional a dia d’avui.