dijous, 20 de gener del 2011

EL CLUB CAR-PATÍ VOLTREGÀ JA ÉS UNA REALITAT


L’equip d’hoquei adaptat del Club Car de l’Associació Sant Tomàs ja forma part de l’Escola del Club Patí Voltregà. Aquest dissabte 22 de gener a les 7h de la tarda hi haurà la presentació oficial amb tots els equips de l’Escola al Pavelló municipal del Club Patí Voltregà.

Ahir dimecres al matí, Toni Ramírez, president de l’Associació Sant Tomàs- Parmo i Xavier Sala, president del Club Patí Voltregà han signat el conveni de col·laboració entre ambdues entitats per formalitzar la relació.

De l’experiència iniciada el passat 19 de desembre en motiu de la marató de TV3, se’n desenvolupa la idea de crear el primer equip de persones amb discapacitat intel·lectual integrat a les categories d’un club esportiu d’hoquei, en aquest cas el Club Patí Voltregà.

El conveni, signat sota el lema “hoquei per a tots”, pretén promoure i facilitar la integració en el món de l’esport i, més concretament, en el món del hoquei, de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El president de l'Associació Sant Tomàs, Toni Ramírez, ha agraït la idea innovadora al Club Patí Voltregà i ha destacat el fet que iniciatives com aquesta generen una confiança i una alegria molt gran per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Ramírez ha animat a altres clubs de la comarca perquè segueixin l’exemple en altres modalitats esportives.  

Xavier Sala, per part seva, ha remarcat que des del Club Patí Voltregà estan molt engrescats en promoure i promocionar la participació de les persones de l’Associació Sant Tomàs-PARMO en les activitats esportives, culturals, lúdiques o de qualsevol índole que es portin a terme des de la Fundació Club Patí Voltregà, posant al seu abast la pràctica d’activitats físiques i esportives i aprofitant el potencial educatiu i formatiu que es té des de l’Escola del Club Patí Voltregà. Xavier Sala ha explicat que per reforçar aquest projecte els equips masculí i femení de l’OK lliga del CP Voltregà lluiran a les seves camisetes i de forma gratuïta, el logotip de l’Associació Sant Tomàs amb el lema “Hoquei per a tots”. En el moment que el club aconsegueixi un patrocinador important, el logotip “Sant Tomàs-Hoquei per a tots” es reubicarà a la camiseta.

Joan Ferran, vicepresident esportiu del Club Patí Voltregà, ha definit el projecte com un projecte formatiu on des de l’Escola, que ara ja compte amb 21 equips, també es sensibilitzi sobre la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual. Joan Ferran també ha remarcat l’interès en què aquest projecte sigui de llarg recorregut.

Per finalitzar, Ricard Aceves, gerent de l’Associació Sant Tomàs, ha tornat a agrair al Club Patí Voltregà la iniciativa i ha remarcat el fet que aquest conveni és un pas endavant per als jugadors de Sant Tomàs i per la societat, fent-la més inclusiva.

El nou equip, portarà el nom del Club CAR-Patí Voltregà, i seguirà jugant de forma competitiva en la lliga de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics-ACELL a més d’altres partits amistosos. Aquest nou equip formarà part de l’escola del Club Patí Voltregà i entrenarà cada dissabte d’11h a 13h a les seves instal·lacions.