dijous, 18 de març del 2010

EL PROGRAMA INCORPORA DE L'OBRA SOCIAL LA CAIXA COMPTA AMB UN NOU "ALIAT": LA UNIVERSITAT DE VIC



Ara fa dos anys, el programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa, que potencia l'entrada al món laboral de persones amb risc d'exclusió social, començava a treballar amb tres entitats d'Osona: l'Associació Sant Tomàs a través del seu servei de formació i inserció laboral Eina, l'ADFO (Associació de Disminuïts Físics d'Osona), Creu Roja i Càritas Diocesana de Vic, conjuntament amb una entitat del Bages, Ampans. A aquest grup, batejat com a Barcelona Nord, s'hi ha adherit ara la Universitat de Vic, com a empresa que es compromet a contractar persones desafavorides i a fer divulgació de la iniciativa.

Joan Anglada, director de l'àrea de negoci de La Caixa a Osona; Ricard Aceves, Gerent de Sant Tomàs i representants de les entitats del grup Incorpora Barcelona Nord, i la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, signaven dilluns el conveni que sumarà la universitat vigatana al programa d'inserció laboral que promou la caixa d'estalvis.

D'aquesta manera, el centre es compromet a donar feina a persones amb risc d'exclusió social o amb discapacitat usuaris de l'Associació Sant Tomàs, de l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona, Creu Roja, Càritas Diocesana de Vic o bé d'Ampans. A més d'exercir així la seva responsabilitat social com a empresa, la Universitat també es compromet a difondre la iniciativa.

El programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa hi aporta el suport econòmic, i les entitats col·laboradores hi destinen un tècnic d'inserció. Aquesta figura és la que fa l'acompanyament i el seguiment de la persona que rep la feina en tot el procés de contractació, i també qui assessora l'empresa

Durant l’acte s’ha formalitzat també la renovació del conveni amb les cinc entitats ja esmentades que desenvolupen el programa Incorpora a les comarques del Bages i Osona.

Des de la seva creació, el 2008, el grup Incorpora Barcelona Nord ha atès mig miler de persones. En l'últim any, s'han gestionat 98 contractes de treball en empreses d'Osona i el Bages, per 65 del 2008.

Finalment, destacar l'augment de la sensibilització del sector empresarial envers els col·lectius més desafavorits.