divendres, 25 de setembre del 2009

RECONEIXEMENT INSTITUCIONAL DEL TREBALL AMB SUPORT

El passat 22 de setembre el Departament de Treball va presentar el Document marc del treball amb suport a Catalunya. L’acte va estar organitzat per la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, en el marc de l’Estratègia d’Inserció Laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya 2008-2010.

La Directora General Sra. Sara Berbel va explicar la importància de la metodologia del TaS com a estratègia d’inserció laboral a l’empresa ordinària dirigida principalment a les persones amb discapacitat intel·lectual i amb malaltia mental. Berbel va remarcar que “ les persones han de poder tenir control sobre les seves pròpies vides, i poder escollir entre treballar en un centre especial de treball o a l’empresa ordinària. Un dels grans reptes del Departament de Treball és crear sistemes de traspàs d’una modalitat de treball a l’altra per poder respondre a les necessitats que cada persona té durant el seu cicle vital.” Com a directora general, va ressaltar el paper de mediadors laborals que fan les entitats, la importància de potenciar els suports naturals dins l’empresa i el seguiment durant tota la vida laboral de la persona. També va informar que durant els anys 2008-2009 el Departament ha subvencionat a 76 prospectors laborals de 56 entitats catalanes, donant suport a 1100 treballadors que treballen a l’empresa ordinària.

Després de més de 10 anys de revindicació de les entitats, el reconeixement del TaS per part de l’administració catalana ha estat un gran pas endavant per l’atenció de les persones amb dificultats d’inserció laboral.