dimarts, 22 de setembre del 2009

EXPRESSIÓ CORPORAL AL CENTRE RIUDEPERES

El passat dimarts dia 15 de setembre el Centre Riudeperes va iniciar un curs d'expressió corporal a l'Institut del Teatre de Vic. El curs és subvencionat per l'Ajuntament de Vic, concretament per la Regidoria de Cultura.

Aquest curs consta de vuit sessions d'una hora de durada, on hi participen set usuaris del Centre Riudeperes i dues monitores acompanyants. Les sessions són dirigides per Montse Albàs.

En aquestes sessions es pretén treballar amb els participants un llenguatge que va més enllà del verbal i que es manifesta i es percep a diferents nivells per tal d'arribar a aconseguir la integració dels plans socials, afectius, cognitius i físics de la persona.

L'objectiu d'aquest projecte és, a partir de l'experiència de moviment lliure i espontani i de creació amb el cos, aprendre a descobrir les habilitats pròpies del cos i a estar preparat per reaccionar a nous estímuls. L'individu, així, aprèn a interaccionar amb l'espai, els objectes, el medi i amb la resta de companys.

Des del Centre Riudeperes s'ha apostat per aquest projecte perquè es creu en la millora tant física com emocional i en l'enriquiment dels movimetns particulars del cos, per millorar la qualitat de vida dels usuaris que atenem.

Agraïm des del Centre a l'Institut del Teatre, a la Montse Albàs i especialment a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vic, la seva implicació i col·laboració, gràcies a la qual aquest projecte s'ha fet realitat.