dimecres, 28 de març del 2018

Sant Tomàs s'adhereix al Comunicat del Tercer Sector Social de Catalunya en defensa dels principis democràtics i els drets civils i polítics


A Sant Tomàs  ens hem adherit al comunicat del Tercer Sector Social de Catalunya en defensa dels principis democràtics i els drets civils i polítics.




La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, en tant que entitats representatives del Tercer Sector Social de Catalunya, volem expressar l'enorme preocupació amb que vivim la situació de vulneració dels principis democràtics i dels drets civils i polítics en que s'ha vist immersa la nostra societat arran de les darreres decisions judicials, l'empresonament de diferents representants polítics, la detenció del president de la Generalitat de Catalunya i el control de les institucions catalanes per part de l'Estat.

El Tercer Sector Social s'ha caracteritzat sempre per promoure uns valors fonamentats en la defensa de drets civils i socials, la justícia i la llibertat de les persones. Entenem que avui a Catalunya s'estan posant en qüestió molts d'aquests drets, així com la cohesió social aconseguida amb l'esforç de tots i totes al llarg d'aquests anys de construcció de la Catalunya democràtica.

Demanem al conjunt de forces polítiques catalanes, sense excepció, que treballin amb l'únic objectiu de garantir al conjunt de la ciutadania els seus drets i restablir el funcionament democràtic de les nostres institucions, fent honor a la seva responsabilitat i compromís com a servidors públics. Ambdues organitzacions en posem al servei del Parlament de Catalunya i del seu president per ajudar a trobar solucions i respostes el més transversals possibles.

Per tot això, volem fer una crida al conjunt de la ciutadania a preservar entre tots i totes la pau social, el respecte a l'altre i l'expressió pacífica de les opinions, trets que sempre han caracteritzat a la societat catalana.