dijous, 11 de gener del 2018

Els companys i les companyes de suport de Sant Tomàs creen un vídeo per donar-se a conèixer

Companys i companyes de suport de Sant Tomàs han elaborat un vídeo de presentació per donar-se a conèixer, sobretot entre les persones de l’entitat que els puguin necessitar.

En el vídeo, a part de presentar-se els actuals companys de suport; que són: l’Anna Viver, l’Abdel Niba, la Raquel Pujol i l’Àngel Montoya en temes laborals i la Núria Molas i en Josep M. Comas en temes de lleure; també ens expliquen les seves principals funcions: ajudar a altres persones, aconsellar a qui ho necessita i explicar les seves experiències perquè serveixin d’exemple a altres persones.

Els companys i companyes de suport són persones formades per ajudar a altres persones amb discapacitat intel·lectual de l’entitat a resoldre situacions personals en l’àmbit laboral o del lleure, rebent consell d’una persona d’igual a igual, basant-se en l’experiència personal i no en el consell d’un professional.

El primer curs que va oferir Sant Tomàs va ser l’any 2013 dins el marc del projecte pilot TOPSIDE i simultàniament amb 5 entitats de la Unió Europea, en el que es va formar a vuit persones de diferents serveis de l’entitat en l’àmbit del lleure i de les relacions socials. La segona edició del curs va tenir lloc el 2016, on es va formar a deu persones amb l’objectiu de poder donar suport en l’àmbit laboral als companys que ho necessitessin.


Així doncs, si creus que el suport i consell de persones com tu et pot anar bé, només cal que et dirigeixis a la persona responsable del teu servei i li comentis. Com diuen els Companys i companyes de suport en el vídeo: T’esperem!!!