divendres, 27 d’octubre del 2017

Treballadors de Tac Osona faran d'informadors en la prova pilot del Montseny per restringir els vehicles privats

Qui hagi visitat el Parc Natural del Montseny en cap de setmana s'haurà trobat que cada cop està més col·lapsat pels cotxes, que acaben aparcant als vorals de les carreteres o a les entrades de camins particulars posant en perill la circulació i provocant molèsties a veïns i visitants. Per intentar evitar això, la Diputació de Barcelona engega una prova pilot per regular l'accés al Parc del Montseny amb vehicle privat, en què treballadors de Tac Osona, l'empresa social de Sant Tomàs, faran d'informadors als visitants. 


En concret, el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre, el dimecres 1 de novembre (Tots Sants) i el cap de setmana del 4 i 5 de novembre es farà una prova pilot de regulació de l'accés en vehicle privat a la carretera BV-5114 entre Campins i Santa Fe.

El trànsit d'accés rodat no es tallarà a la vall de Santa Fe, sinó que, en arribar a Campins, els visitants que hi accedeixin amb cotxe trobaran personal informador de Tac Osona i de tres entitats més, Associació Montseny Guilleries, Fundació Acció Baix Montseny i Fundació Viver de Bell-lloc. Aquestes persones els informaran de l'estat dels aparcaments a Santa Fe i els convidaran a fer ús de manera gratuïta del transport públic habilitat. Podran deixar els cotxes, per un preu de dos euros, a l'aparcament que es condicionarà a Campins (carretera BV-5114, PK 5), amb espai per a 500 vehicles.

Els informadors de les quatre entitats d'Osona i el Vallès Oriental van rebre la formació necessària per desenvolupar la seva tasca en una sessió que es va fer la setmana passada a Sant Celoni.