dimarts, 13 de desembre del 2016

Alumnes d’ESO de l’escola Sagrat Cor de Vic visiten el Centre Ocupacional de Calldetenes

En el marc de la proposta educativa “Servei comunitari” del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya adreçada a l’alumnat d’ESO, el novembre passat el Centre Ocupacional de Calldetenes de l'Associació Sant Tomàs va fer un intercanvi amb alumnes de 3r d’ESO de l’escola  Sagrat Cor de Vic.

En una primera sessió, una  professional del Centre Ocupacional va anar a l’escola a fer una xerrada als alumnes de 3r d’ESO per presentar l’Associació i explicar els diferents serveis que té l’entitat. Uns dies més tard, un grup de 15 estudiants del mateix curs va visitar el centre i va poder donar suport en algunes de les tasques que s’hi realitzen.


Ambdues activitats s’emmarquen dins d’una proposta educativa del Departament d’Ensenyament per a l’alumnat d’ESO que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un mateix projecte.  L’objectiu del projecte “Servei comunitari” és treballar la competència social i ciutadana per garantir que aquests estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.


Des del Centre Ocupacional de Calldetenes estem molt contents amb la visita i volem agrair a l’escola Sagrat Cor haver pensat en nosaltres per dur a terme aquesta activitat, que ens ha enriquit mútuament.