dilluns, 16 de novembre del 2015

Esteu trepitjant els nostres drets. Això sí que no!: 25 NOV


• Famílies Dincat convoca una concentració per defensar drets i reclamar la solució de problemàtiques encallades.

• L'accés als serveis, la Llei de Dependència o el copagament, en són les principals reivindicacions.


A les portes del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Famílies Dincat ha convocat una concentració el pròxim dimecres 25 de novembre a les 18:30h a la Plaça de Sant Jaume a Barcelona.

El lema de l'acció és "Esteu trepitjant els nostres drets. Això sí que no!" i vol tornar a fer visible i denunciar aquells greuges que continuen encallats i sense resoldre's, que són urgents i que vulneren els drets de les persones ambdiscapacitat intel·lectual i les seves famílies. És el cas de les greus dificultats d'accés als serveis d'atenció diürna o habitatge i de les conseqüències que se'n deriven amb persones a casa o en un servei que no atén les seves necessitats; del col·lapse de la Llei de Dependència; de la nova ordre de copagament confiscadora i abusiva i delstopalls en la creació dels llocs de treballs que impedeixen la plena inclusió en el mercat laboral.

El moment polític que viu el país no és una excusa: volem un govern compromès amb les persones més vulnerables, volem un govern que demostri amb fets que les polítiques socials són la seva prioritat, volem un govern que garanteixi i respecti els drets de les persones amb discapacitat i volem un govern que tingui una mirada cap a la realitat del seu país i amb els col·lectius amb més dificultats.

Famílies Dincat fa una crida perquè les persones amb discapacitat, les famílies, els professionals i les entitats se sumin a la reivindicació i per seguir reclamant els suports i els recursos que el col·lectiu necessita per a la seva autonomia, dignitat i qualitat de vida.

Els detalls de la concentració es poden anar seguint als canals de les xarxes socials de Dincat: Facebook i Twitter (@grupdincat i amb el hashtag #aixòsíqueno).
Per a més informació aquí teniu la convocatòria!