dilluns, 23 de desembre del 2013

Els productes del Centre Ocupacional es vendran a la botiga del Museu Episcopal de Vic




La botiga del Museu Episcopal de Vic (MEV) serà aparador i espai de venda de l'obra d'artistes i artesans osonencs. L'establiment ha condicionat un petit espai perquè cada tres mesos un artista o artesà pugui mostrar-hi creacions que es podran adquirir a la mateixa botiga. La idea és mostrar obra de petit format d'un autor del territori davant la dificultat que tenen els creadors actuals per difondre i comercialitzar la seva obra. Un grup de persones vinculades al MEV seran els encarregats de seleccionar els artistes.

El taller d'artesania del Centre Ocupacional de l'Associació Sant Tomàs ha estat el convidat per inaugurar aquesta iniciativa. Aquesta setmana, i coincidint amb els dies previs a les festes de Nadal, la botiga mostra treballs realitzats a mà dels seus 150 usuaris. Entre d'altres s'hi poden trobar llibretes amb tapes confeccionades amb roba, elements de decoració de nadal, calendaris, elements de bijuteria o caixes de fusta pintades i decorades amb la tècnica del decoupage. Per aquesta estrena s'ha volgut convidar a mostrar el seu treball a una de les entitats més actives d'Osona que treballa l'artesania com a eina per a la integració de les persones. Els seus responsables destaquen que la principal premissa del seu treball artesanal passa per la qualitat. Des d'aquesta associació s'agraeix el gest per poder mostrar i vendre un treball artesà en un espai com el museu. El centre té una parada al mercat setmanal de Vic.

La botiga del Museu, situada al vestíbul de l'edifici, és el punt des d'on es comercialitzen productes relacionats amb el museu i les obres d'art que s'hi exposen. Entre d'altres, s'hi poden trobar les guies i publicacions del museu, llibres relacionats amb l'art, postals o altres elements singulars relacionats amb aquesta temàtica.