divendres, 12 de juliol del 2013

Bona valoració a la 1a Trobada Sant Tomàs i empresa: El balanç social de les organitzacions


l’Associació Sant Tomàs va celebrar ahir la primera trobada Sant Tomàs i Empresa a les 18:30h a la sala polivalent del Centre Ocupacional, situat a la Crta. de Folgueroles, s/n de Calldetenes.

La trobada va voler unir a empreses, institucions i entitats clientes de Sant Tomàs a través de l’empresa social Tac Osona i del servei de formació i inserció laboral Eina, a més d’agrair-les-hi la seva vinculació amb l’entitat.

120 persones van assistir a l’acte inaugurat per Ricard Aceves, director general de Sant Tomàs, qui va voler agrair a les empreses la col·laboració amb l’entitat i explicar els inicis de Tac Osona i Eina, de fa més de 20 anys, sorgits d’una necessitat i una implicació per part de les empreses per tal d’oferir sortides laborals a les persones amb discapacitat.

Tot seguit, Anna Gutiérrez; la directora del servei de formació i inserció laboral Eina, i Ricard Gorgals, el director de l’àrea d’empresa de Sant Tomàs (Tac Osona), van definir els serveis explicant les seves característiques i el seu dia a dia a per tal de destacar la importància de les empreses per tirar endavant el projecte i així tenir més inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Tot seguit, van presentar als conferenciants el sr. Alfred Vernis, professor del Departament de Direcció general i estratègia d’ESADE i el sr. Toni Ballabriga, director global de Reputació i Responsabilitat Corporativa de BBVA. Aquests van fer una ponència conjunta basada amb 5 idees bàsiques: el territori, les persones, la sostenibilitat, la qualitat i la innovació. Els projectes que perduren són els que s’orienten a les persones, persones que construeixen i articulen els territoris. El compromís amb les persones i l’arrelament al territori són els puntals de les organitzacions. La següent idea, la Qualitat, és el que ha d’embolcallar-ho tot, els serveis assistencials, els serveis empresarials, qualsevol procés que s’articuli dins de qualsevol organització i més encara quan parlem de persones. Finalment, les dues idees que van ressaltar són la innovació i la sostenibilitat, oferir propostes de valor, diferencials, ajustades a les necessitats de les persones i les empreses per ser el combustible de la sostenibilitat. 



Finalment, Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, va parlar de les dificultats actuals que tenen les empreses per obtenir un bon compte de resultats en l’actualitat, destacant que Sant Tomàs té doble feina, obtenir un bon compte de resultats econòmicament parlant, igual que les altres empreses, i també comptar amb un compte de resultats social positiu. Buscar un equilibri que no és fàcil.

Per acabar, Toni Ramírez; el president de Sant Tomàs, va explicar als assistents la seva experiència com a pare d’una persona amb capacitats diferents i va tancar l’acte agraint a tothom la seva assistència i la importància de la col·laboració amb les empreses per seguir mirant el futur amb entusiasme i positivisme.

Per tancar l’acte es va donar pas a un vídeo de l’entitat per exposar de manera simple i breu als assistents els valors de sant tomàs #naturalmentcapaços. Tot seguit, el càtering de la Cuina de Sant Tomàs va oferir un refrigeri per a tots els assistents.