divendres, 18 de gener del 2013

Sant Tomàs organitza el 4t concert solidari el proper 26 de gener



El pròxim dissabte 26 de gener a les 7 de la tarda la primera sessió i a les 10h de la nit la segona sessió, i fins a les dues de la matinada, tindrà lloc a la sala alternativa de concerts Pasternak de Vic, un concert solidari organitzat per l’Associació Sant Tomàs, aquest any pel servei de formació i inserció laboral Eina.

Fins a un total de 9 grups col·laboren de forma desinteressada en aquest concert que ja celebra la seva quarta edició. En anys anteriors grups com Roger Mas, La porta dels Somnis, Nyandú, Very Pomelo, Cesc Freixas, Rauxa, The Mamzelles o les Tietes Queques entre d’altres van col·laborar en els concerts organitzats per la compra d’una furgoneta adaptada per Riudeperes, el finançament del lleure i l’esport que realitza el Club Car i per un nou centre de desenvolupament infantil i atenció precoç Tris Tras.

Per aquest any, l’Associació ha aconseguit reunir grups i cantautors de diferents estils com Xevi Comas, Aspergilus, Earth Angels, Núria Graham, Blaumut, Extra-T Rastes, Relamido’s, Se atormenta una vecina i La Bundu Band. Responsables tots ells de fer gaudir al públic assistent a la Sala Pasternak el proper 26 de gener i amb l’objectiu comú d’obtenir diners per al servei de formació i inserció laboral Eina.

Eina és un servei de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual a les empreses d’Osona, creat el 1992 amb la finalitat és facilitar els suports necessaris perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin accedir i mantenir un lloc de treball a l'empresa. Actualment dóna servei a 200 usuaris.

En l’àmbit de la formació es realitzen cursos de formació laboral per preparar a les persones a incorporar-se al món del treball. També es porten a terme cursos de formació continuada per a treballadors a fi que millorin la seva autonomia personal i gaudeixin del seu temps lliure. En el procés d’inserció laboral, es dóna suport en tot el procés, tant a la persona com a l’entorn de treball.

Durant aquest últim any però, els serveis de formació i inserció laboral de Catalunya, com Eina, han vist com el dret a una feina de les persones amb discapacitat perillava. La reducció del finançament durant el 2012 dels serveis que presta Eina va comportar una reducció de personal i conseqüentment una reducció significativa dels cursos i dels alumnes atesos que es formaven i preparaven per poder entrar al món laboral. Aquesta mateixa reducció va afectar també al seguiment i suport que necessiten i reben durant la seva inserció a l’empresa ordinària.
 .
L’Associació Sant Tomàs espera que aquesta vegada la sala es torni a omplir com les tres edicions anteriors. El Concert obert a tothom (a la sessió de les set de la tarda és per a tots els públics), té un preu de l’entrada de 8 euros anticipada i 10 a taquilles. Hi haurà servei d’entrepans per poder seguir les dues sessions.

Les entrades es poden comprar a partir de dimarts 22 a la Martulina Divina, la Jazz cava, a les oficines centrals de l’Associació Sant Tomàs de Vic, a les peixateries Povedano o online a partir del dia 17 a http://www.salapasternak.com . També a la web de l’entitat www.santtomas.cat es podran fer aportacions esporàdiques per col·laborar amb l’acte. *Tot seguit hi ha els grups i el seu ordre d’actuació.

CONCERT SOLIDARI 26 GENER 2013 SALA PASTERNAK:

19:00 XEVI COMAS
19:45 NÚRIA GRAHAM
20:30 EARTH ANGELS
21:00 PAUSA amb servei d'entrepans
22:00 BLAUMUT
22:45 ASPERGILLUS
23:30 EXTRA-T RASTES
00:15 RELAMIDO'S
1:00  SE ATORMENTA UNA VECINA
1:45  LA BUNDU BAND