dimarts, 31 de gener del 2012

Curs de patologia psiquiàtrica i discapacitat intel·lectual pels treballadors de Sant Tomàs


El passat dissabte 21 de gener va començar un curs de patologia psiquiàtrica i discapacitat intel·lectual organitzat des de l’àrea laboral de les persones i adreçat a tots els professionals de l’associació.  

Es tracta d’un curs subvencionat pel “Servicio Público de Empleo Estatal” i sol·licitat per la Federació de Enseñanza de CCOO que tindrà lloc tots els dissabtes de 9 a dues del matí, fins el 3 de març a les oficines centrals de l’Associació Sant Tomàs.

El psicòleg clínic Jordi Artigue, amb àmplia experència en el camp, és el responsable d’impartir les classes del curs on hi participen 24 professionals: de Riudeperes, el Centre Ocupacional, Tac Osona, el Club Esportiu Car i la Fundació Privada l’Esguard.

Els objectius del curs són:

· Entendre el concepte de salut mental i saber apropar-se a la detecció d’una alteració mitjançant el concepte d’ansietat i les seves manifestacions més freqüents.

· Analitzar els trastorns de salut mental més freqüents i les seves repercussions a les persones i en especial a les que tenen una discapacitat intel·lectual associada.

· Familiaritzar-se amb el concepte de factors de com a eina de detecció. Algunes estratègies per abordar i gestionar el trastorn de conducta a l’àmbit del centre.