dimarts, 29 de juny del 2010

1ª TROBADA DE DIRECTORS TÈCNINCS DELS CENTRES OCUPACIONALS DE SINERGRUP


Una bona tècnica per innovar i millorar els serveis d’una entitat és compartir i conèixer altres experiències amb entitats similars. Per aquest motiu, des de Sinergrup s’aposta i es fomenta l’intercanvi, com a resposta a la missió: “Avançar conjuntament en el camí cap a l’excel·lència, desenvolupant sinèrgies per tal de garantir la viabilitat social i econòmica dels nostres projectes”.

En el marc dels serveis d’atenció diürna, des de Sinergrup s’aposta per contribuir en la millora de la gestió d’atenció a les persones en els serveis de centres ocupacionals de les entitats sòcies.

Donada l’amplitud de l’estratègia s’ha considerat començar per coordinar i dinamitzar l’intercanvi d’informació sobre les intervencions que es desenvolupen des dels Centres Ocupacionals (CO) i identificar altres necessitats i expectatives que puguin oferir dinàmiques d’aquests tipus.

Actualment el 89 % de les entitats de Sinergrup disposen de Centres Ocupacionals (CO) i atenen a un total de 747 persones amb discapacitat.

El 17 de juny es va dur a terme la primera trobada de directors tècnics dels centres ocupacionals de Sinergrup a la Fundació Santa Teresa del Vendrell .Alguns dels principals temes de debat van ser el futur del model d’atenció diürna, els problemes derivats dels casos amb trastorn mental, l’envelliment de la població atesa, l’atenció individualitzada, aspectes qualitatius i programes innovadors en matèria de voluntariat.

Es preveu donar continuïtat a aquestes sessions de treball, amb caràcter itinerant, per a cadascun dels centres i per abordar amb més profunditat els temes sorgits en el debat.