diumenge, 10 de maig del 2009

FORMACIÓ FEAPS: CONSTRUÏNT SERVEIS D'OCI INCLOSIU

Del 5 al 7 de maig, Jordi Tió i Laura Solà, professionals del Club CAR, van traslladar-se a Sevilla per participar al curs "Construint serveis d'oci inclusiu"organitzat per FEAPS. Aquest curs es va començar a impartir a principis del 2009 i anteriorment s'ha celebrat a Toledo i Vitòria. Pel que fa a Catalunya es resta a l’espera de conèixer el pressupost de l'activitat per poder impartir aquesta formació abans de finals d’any.

Un total de 24 persones van participar al curs, 18 de les quals eren professionals de diverses poblacions Andaluses, 4 de les Illes Canàries i 2 de Catalunya. Al curs també hi varen assistir algunes entitats de la Comunidad de Madrid per presentar-hi els seus models de lleure.

Al llarg dels dies que va durar el curs es va presentar el model FEAPS de serveis d’oci inclusiu, un model que ha de servir per definir unes pautes comunes a les entitats de l'Estat que treballen pel lleure de les persones amb discapacitat intel·lectual. A més de la presentació també es van obrir espais de diàleg entre els assistents on poder compartir experiències i conèixer les situacions particulars de cada centre. gràcies a això es va poder constatar que encara la majoria d'entitats representades no tenien serveis de lleure integrats i que només de forma puntual es realitzaven activitats o programes molt concrets.

Des del Club CAR s’espera que tant la Federació APPS com la Confederació FEAPS segueixi oferint formació als professionals del lleure de les entitats federades i així poder, de mica en mica, encaminar-nos cap el model de lleure FEAPS.