dimarts, 17 de març del 2009

NEIX LA FUNDACIÓ TUTELAR L'ESGUARD

L’Associació Sant Tomàs i l’Associació per a la Integració Social del Deficient – Viver de Bell-lloc, han creat una nova entitat de caràcter tutelar, que sota la forma jurídica de fundació privada, té com a objectiu donar resposta a la necessitat de pares i tutors de les persones amb discapacitat intel·lectual de garantir el benestar i la qualitat de vida dels seus fills quan ells faltin.

La creació d'una fundació tutelar respon una voluntat que ja ve de molt lluny i s’articula sobre la base del contacte i l’assistència que les dues entitats ja donen a moltes d’aquestes persones. Aprofitant el coneixement i la proximitat vers les seves realitats personals i familiars serà possible prestar-los un servei de qualitat, donant continuïtat a la relació que ja existeix actualment.

La Fundació Tutelar L'Esguard té com a objecte assistir, promoure i afavorir el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l'exercici de la tutela, l'assessorament, orientació i informació a les famílies i la coordinació i afavoriment de la col·laboració entre les entitats que presten serveis al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. A més, també promourà i formularà estudis sobre la situació del col·lectiu per tal d’influir en la definició de les polítiques socials i econòmiques dels poders públics que l’afectin.
Amb la creació de la fundació tutelar es donarà un tractament més adient a totes aquestes situacions i les persones assistides podran continuar essent ateses dins l’àmbit relacional en què s’han desenvolupat les seves vides.
Més informació: info@lesguard.cat