divendres, 21 de desembre del 2012

Vine al Mercat Municipal de Vic i col·labora amb el servei de Respir de l'Associació Sant Tomàs!




El servei de respir de l’Associació Sant Tomàs, adreçat a donar un descans a les famílies que tenen al seu càrrec persones amb discapacitat intel·lectual, ha patit varies retallades al llarg d’aquest any. Per aquest motiu, durant aquest Nadal,  hi haurà una parada al mercat municipal de Vic amb productes elaborats pels usuaris i persones voluntàries de l’entitat. També hi ha una panera amb productes cedits pels botiguers del mateix mercat que se l’emportarà qui hagi comprat la “llumineta” que coincideixi amb les tres últimes xifres del número guanyador del sorteig del nen. Gràcies al suport de tots i del mercat municipal per cedir-nos l’espai.

Ja sabeu, si aneu al mercat municipal de Vic i ens voleu fer una visita, ens trobareu a davant de la parada de Peixos Povedano.  La parada estarà oberta els divendres 21 i 28 de desembre i  4 de gener  10:00 a 13:30 i de les 16:00 a 19:00 i els dissabtes 22 i 29 de desembre i 5 de gener de 10:00h a 13:30.

Els usuaris de la Llar Clarella de Manlleu feliciten el Nadal a tots els veïns i veïnes del Barri de l’Erm de Manlleu



L’associació de veïns i veïnes del barri de l’Erm de Manlleu, han demanat als usuaris de la Llar Clarella de la mateixa població, que fossin els encarregats d’elaborar la felicitació de Nadal per a tots els veïns i veïnes del barri.

Amb la intenció de fer arribar un missatge de proximitat, des de la llar es va treballar amb aquells conceptes que ens uneixen i ens fan sentir a prop. Com a resultat, va sortir una felicitació plena de bons desitjos i propòsits gràcies a la implicació i a la il·lusió de tots els que hi han participat.

Aquí la teniu, esperem que us agradi. Bones festes!!!

El Club Car-Patí Voltregà protagonistes de la felicitació de Nadal del Voltregà.




El Club Patí Voltregà felicita el Nadal amb un lipdub dels jugadors, familia, entrenadors… del Club CAR-PATÍ Voltregà. Bones Festes!!!



dijous, 20 de desembre del 2012

Donatiu del Restaurant Nou Pamplona



Per segon any concecotiu, l’euro donatiu de la butlleta de la loteria del Restaurant Nou Pamplona, s’ha entregat a l’Associació Sant Tomàs. Ahir, 19 de desembre, els propietaris del Restaurant Nou Pamplona, el Joan i la Carme, varen fer entrega dels 4.000 euros rebuts amb la loteria de Nadal d’aquest 2012. Des del restaurant es vol agrair la confiança i col·laboració que tots els clients i amics han dipositat amb la compra de la butlleta.

dimarts, 18 de desembre del 2012

Exposició al cafè bar Karnak del projecte "Siguem artistes" de Riudeperes



El passat mes de maig de l’any 2012, Riudeperes va iniciar el projecte “Siguem artistes”, relacionat amb l’art. Un projecte on la pintura, l’expressió i la creativitat en són els eixos principals. Actualment, el resultat d’aquest projecte, el podeu veure al cafè bar Karnak de Folgueroles durant els mesos de desembre i gener. Amb l’exposició de les diferents obres d’art els creadors poden veure recompensat el seu esforç i els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir algun dels quadres a preu simbòlic.

Sortida dels usuaris del centre Riudeperes al Gimnàs Club Tennis Vic


El passat tres de desembre a la tarda, deu usuaris del Centre Riudeperes, dos professionals i una voluntària varen fer una sortida per visitar les instal·lacions del Gimnàs del Club Tennis Vic emmarcada com una de les activitats programades del treball en continuïtat anual “Mou-te”.

Tots els usuaris varen poder fer una visita guiada per les instal·lacions i al finalitzar van fer ús de les màquines del gimnàs. Des del Centre Riudeperes es vol agrair l’atenció rebuda per part del Gimnàs Club Tennis Vic.

Concerts de Nadal amb els cantaires de Sant Tomàs


Aquest Nadal, el grup de cantaires de Sant Tomàs, format per 10 persones, participarà en 2 concerts. El primer, al Mercat Municipal de Manlleu, el dissabte 22 de desembre a les dotze del matí, on també hi participarà la coral del mercat, Les noies del Casal i un petit grup de Nàiades - Cor de Noies. El segon, el diumenge 23 de desembre a les 7h del vespre al Teatre Auditori de Calldetenes. Durant el concert, els cantaires de Sant Tomàs també cantaran una cançó conjuntament amb la coral de Calldetenes. Aquest últim concert, amb un preu d’entrada de 5 euros anirà a benefici de l’Associació Sant Tomàs. També hi participarà la Coral del Remei, la Coral de cants i rialles de Sant Julià de Vilatorta, la Coral de Calldetenes i el Grup de guitarres. Podeu comprar entrades anticipades als llocs indicats al cartell o allà mateix una hora abans de l’inici del concert. El concert del mercat municipal de Manlleu és gratuït.

dilluns, 17 de desembre del 2012

Tallers de feltre de llana Xisqueta al Centre Ocupacional




Durant el mes de novembre s'han realitzat uns tallers de feltre de llana Xisqueta al Centre Ocupacional Sant Tomàs de Calldetenes, dirigits per Elisabeth Martínez Escala, col·laboradora del projecte Obrador Xisqueta dels Pirineus.

L’Obrador Xisqueta dels Pirineus porta a terme un projecte social que neix amb la finalitat de la recuperació del tercer sector en el Pallars, amb la recuperació de l'ovella xisqueta, els prats de pastura d'alta muntanya, el pasturatge i l'artesania local, oferint la possibilitat d'apropar la importància d'aquest material natural i el seu treball a totes les persones (edats, capacitats, gènere...etc), així com la seva revalorització i el desenvolupament local, ecològic i sostenible del sector i materials propis dels Pirineus Catalans. Més informació a: http://www.obradorxisqueta.cat/

Els dos grups de noies i nois que han participat als tallers de feltre de llana del Centre Ocupacional, realitzen l’activitat de bijuteria al centre. En aquests tallers han treballat la tècnica de feltrejar la llana, amb l’objectiu d’aconseguir uns xurros de llanes de colors que han servit per elaborar peces de bijuteria.


divendres, 14 de desembre del 2012

Curs per a persones en situació d'atur

Si estàs a l'atur i vols obtenir un títol reconegut com a cuidador de persones dependents, apunta't al nostre curs d'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions.

Curs subvencionat/cofinanciat pel SOC i el fons Social Europeu.

Una manera d'invertir en el teu futur professional!

Per més informació contacta amb nosaltres al telèfon 93 885 44 82 o a través de l'adreça electrònica seleccio@santtomas.cat

dilluns, 10 de desembre del 2012

Aquest Nadal...

Ens sentim molt a prop teu... mira'ns!


dilluns, 3 de desembre del 2012

Es celebra una primera edició dels premis Toni Manchón de l'Associació Sant Tomàs amb èxit






Els guanyadors del Premi Toni Manchón recullen els premis davant d’un auditori ple i amb una actuació del Mag Xule.

Avui diumenge 2 de desembre a les 6h de la tarda, l’Associació Sant Tomàs i la família de Toni Manchón amb la col·laboració de Mag Xule, han organitzat un acte emmarcat en el dia Internacional de les persones amb discapacitat, celebrat demà arreu del món.

En l’acte s’han entregat els premis als projectes presentats a la primera edició del Premi Toni Manchón per a les persones. Aquest premi ha nascut per la iniciativa d’una família de l’entitat que va perdre el seu fill ara fa poc més d’un any, en agraïment el tracte rebut i essent conscients de l’enorme importància que es tracti amb estima i afecte als usuaris.

Toni Ramírez ha presentat l’acte davant dels 150 assistents destacant la importància de la celebració d’un acte com aquest en un dia com aquest “on gràcies a iniciatives com aquestes fa que es senti orgullós de ser president d’una entitat com Sant Tomàs”. “Una entitat que som tots, tots els que estem avui aquí: els usuaris que són el nostre fer dia rere dia, les famílies que ens recolzeu i ens ajudeu amb el que faci falta, els treballadors que doneu tot el que podeu per oferir un bon tracte als nostres usuaris i també a persones externes, com el Mag Xule, que fan que puguem passar una tarda ben entretinguda.”

Tot seguit, la germana del Toni Manchón, Mª Àngels Manchón, ha volgut agrair l’Associació Sant Tomàs l’esforç i dedicació entregada cap al seu germà, a més de recordar la gran estima per l’Antonio, fill, germà i usuari de la nostra Associació. També ha destacat la seva voluntat perquè premis com aquest se’n puguin beneficiar els usuaris, millorant, una mica més, la seva qualitat de vida.

Tot seguit la responsable de Recursos Humans, Tina González, ha explicat les especificacions de la primera edició del premi Toni Manchón, el qual s’hi han presentat un total de 9 projectes realitzats per professionals o equips de professionals de l’Associació Sant Tomàs que facin atenció directa i que hagin presentat un projecte complint les bases del concurs. La Tina també ha volgut agrair l’esforç que va fer el jurat del projecte format per Josep Ramírez, del Departament d’Educació de la Catalunya Central; Anna Bonafont, directora del CESS; Carme Roquer, membre de la Junta de Sant Tomàs; Mª Àngels Manchón, germana de Toni Manchón i, ella mateixa.

Tot seguit, Toni Ramírez i Josefa Raurell, la mare de Toni Manchón, han estat els responsables d’entregar els obsequis a tots els participants i fer la foto de grup. El Projecte guanyador ha estat el d’autogestors, rebent un xec de 1.500 euros per poder-lo desenvolupar i un diploma.

Autogestors consisteix en un grup d’usuaris de l’entitat amb un professional que es reuneixen quinzenalment per parlar dels temes que els interessa, els seus dubtes i amb la seva manera de veure les coses. Aquest projecte els permet millorar les seves habilitats socials i comunicatives a més d’aprendre coses sobre els temes que els interessa o preocupa.

Tot seguit, hi ha hagut una actuació de Mag Xule, que gràcies als 3.000 “m’agrada” obtinguts a la seva pàgina de perfil del facebook, ha elegit a la nostra entitat per oferir-nos una actuació de màgia de forma desinteressada. Tots els assistents han pogut gaudir dels seus trucs fantàstics. Una molt bona actuació que ha servit per tancar l’acte emmarcat en el dia de les persones amb discapacitat.

Concentracions amb motiu del dia Internacional de les persones amb discapacitat





Avui 3 de desembre, coincidint amb el dia de la discapacitat, FEAPS (Confederació Espanyola d’Organitzacions en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual) ha fet una crida a les entitats i persones que lluiten pels drets de les persones amb discapacitat perquè participin en les mobilitzacions que tindran lloc en motiu de del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre).

La Federació Catalana Dincat, membre de FEAPS, ha organitzat una mobilització per denunciar les retallades en el sector de la discapacitat intel·lectual. A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça Sant Jaume de Barcelona hi ha haurà una concentració sota el lema “ Això si que no, si ens retalleu desapareixem”.


L’Associació Sant Tomàs ha volgut donar tot el seu recolzament a Feaps. I per aquest motiu avui a les 12:00h del matí, L’Associació Sant Tomàs, en recolzament a la mobilització, ha organitzat una concentració davant de l’Escola Estel de Vic i del centre Riudeperes de Calldetenes. Durant les concentracions, s’ha llegit el manifest elaborat per a persones en discapacitat intel·lectual que van formar part de la trobada d’Autogestors a Cadis.

El manifest l’han llegit els usuaris dels mateixos centres, exposant així en primera persona tots els temes que els afecten.

“Les persones amb discapacitat lluitem perquè necessitem que ens considerin ciutadans de ple dret. Volem participar en la societat, en la nostra comunitat i als nostres barris. Sabem molt bé que tenim drets i obligacions reconeguts, no obstant això, cada dia vivim situacions en les que molta gent no respecta els nostres drets. Això ens impedeix ser ciutadans i ciutadanes com els altres. Decideixen per nosaltres sense tenir-nos en compte, sentim que no ens tracten amb respecte i que ens discriminen; molts de nosaltres estem incapacitats, per això no ens deixen votar. Ens trobem amb barreres arquitectòniques que ens impedeixen moure’ns amb llibertat o cartells informatius que no entenem, Durant anys ens preparem molt bé en Centres Ocupacionals, però després no tenim oportunitats d’aconseguir treball. Tampoc tenim moltes oportunitats d’aprendre, perquè no tenim l’ajuda que necessitem en l’educació. Molts de nosaltres no podem tenir una parella i formalitzar una família i fins i tot altres persones ens neguen la sexualitat.

Per això reivindiquem un tracte igual, d’adult, de ciutadà. Necessitem que els mitjans donin a la societat una imatge positiva i inclusiva de nosaltres. Demanem a jutges, advocats, metges i fiscals que ens coneguin i que s’infromin abans de signar les nostres sentències d’incapacitació; necessitem ciutats i pobles accessibles per poder participar i col·laborar-hi per aconseguir-ho. L’educació és un dret de tots. Demanem ajut als professionals i les Associacions de Mares i Pares per tenir una educació de qualitat per a tots.

Demanem a empreses i administracions que compleixin amb la llei i reservin ocupació per a les persones amb discapacitat. Necessitem suport per ser independents i viure de manera autònoma com qualsevol persona. Demanem als responsables d’associacions veïnals, culturals, esportives i d’oci que compleixin les normes d’accés a les seves instal·lacions. Igual que nosaltres complim amb totes les normes que ens exigeix la societat.”

L’Associació Sant Tomàs ha volgut fer aquesta petita concentració perquè la societat pugui posar cara a una petita part de les persones de la societat afectades per totes aquestes situacions, intentant així, que tots nosaltres, ens fem una mica més nostre aquests problemes que directa o indirectament ens afecten a tots.

* Podeu veure'n més fotos al següent link.